ஹ صبـــــايــــــــا كووولـــ ஹ

ملــيون مــرحبا بـك
معنا في منتدى (( روض الابداع )) الذي زاد أشراقا بقدومك العزيز علينا
بين اهلك وناسك ان شاء الله تجد الفائدة والمتعة
أتمنى أن تكون سعيد وأن تقضي أجمل أوقاتك هنا . تحياتي ( روضـ الإبداعـ )

تحيات
لك مني اجمل تحياتيتت
ملحوظه" ان الموقع للبنات فقطتح
ஹ صبـــــايــــــــا كووولـــ ஹ

صبــــــــايـــــــــا كولــــ


    ارز

    شاطر
    avatar
    جوجو
    عــــ نشيـــط ــــضو
    عــــ نشيـــط ــــضو

    عدد المساهمات : 68
    تاريخ التسجيل : 21/07/2010

    ارز

    مُساهمة  جوجو في السبت 24 يوليو 2010 - 21:49


    المقادير والطريقه
    انواع للرز فى رز بالشعريه ده بيمشى مع الطبيخ (البسله - الفاصوليا- البطاطس .......
    وفى نوعين من الرز مع السمك فى رز ابيض ساده وفى رز اصفرو فى رز اصفر بالجزر)
    حناخدها وحده وحده


    نبدا بالرز اللى بالشعريه

    المقادير:
    كيلو رز
    شعريه مقدار كوبايه متوسطه او اكبر على
    حسب الرغبه لو تحبو تزوده فى الشعريه
    قليل من الفلفل الاسود والكمون (او من غير حسب الرغبه بس انا احب فى اى اكله احط البهار ده لانه بيدى نكهه جميله فى الاكل)



    طريقه التحضير

    تحمر الشعريه فى اناء متوسط حتى الاحمرار( وليس الحرق ) تكون لونها ذهبى
    وعند الاحمرار نضع (شفشف مياه ) والملح والكمون والفلفل الاسود وتترك للغلى
    نغسل الارز جيدا ونصفيه ونضعه فى المياه وعند تشرب المياه نهدئ النار عليه
    حتى السواه ويقدم ساخن.



    نبدا بالارز الابيض وهو للسمك

    المقادير:
    كيلو ارز
    ملح
    مياه

    طريقه التحضير


    نحضر اناء ونضعه على النار ونضع الزيت ويترك عند القدح
    ناخذ قليل من الارز للتحمير ثم نضع( شفشف المياه) والملح وترك للغليان
    نغسل الارز جيدا وتضع فى الاناء مع التقليب الجيد وتترك
    وعند تشريب الارز للمياه تهدئ النار ويترك للسواه على نار هادئه
    ويقدم ساخن.





    الارز الاصفر وده برده مع السمك
    المقادير:
    - كيلو ارز
    - بصله
    - كركم
    - ملح
    - وبههارات حسب الرغبه( كمون او فلفل اسود)
    - مياه


    طريقه التحضير

    - نقشر البصله خرط صغيره ثم نضعه فى الاناء والزيت وتقلب جيدا عند الاصفرار
    نضع (شفشف المياه) مع الكركم والملح والبهار(الكمون و الفلفل الاسود)
    وتترك للغليان .نغسل الارز جيدا ونصفيه من الماء جيد جدا ثم نضعه فى الاناء مع التقليب
    وتترك لتتشرب وتهدئ النار عليها
    ونتركها للسواه على نار هادئه
    وتقدم سااااااااااااخنه





    الارز الاصفر بالجزر وده كمان مع السمك
    المقادير:
    - كيلو ارز
    - جزرتين
    - بصلتين متوسطتين
    - كركم
    -ملح وكمون
    - شفشف ميه


    طريقه التحضير:
    - نحضر اناء متوسط ونضعه على النار مع الزيت وتبشر الجزر والبصل ونضعهم على الزيت ويقلب جيدا .عند الاصصفرار للون الذهبى توضع المياه والكركم والملح والكمون وتترك للغليان
    نغسل الارز جيدا وعند غليان المياه نضع الارز مع التقليب الجيد وتترك لكى تتشرب وعندما تتشرب نهدئ النار عليها وتترك للسواه على نار هادئه
    ثم تقدم ساااااااااااااااااااااخنه
    avatar
    روض الابداع
    نــــــــــور المنتــــــــــدى
    نــــــــــور المنتــــــــــدى

    عدد المساهمات : 83
    تاريخ التسجيل : 18/07/2010
    العمر : 18
    الموقع : الرياض

    .

    مُساهمة  روض الابداع في السبت 24 يوليو 2010 - 23:51

    راااااااااائع جزاك الله خيرا I love you
    avatar
    جوجو
    عــــ نشيـــط ــــضو
    عــــ نشيـــط ــــضو

    عدد المساهمات : 68
    تاريخ التسجيل : 21/07/2010

    رد: ارز

    مُساهمة  جوجو في الأحد 25 يوليو 2010 - 0:26

    شكرا على مرورك العطر

      الوقت/التاريخ الآن هو الجمعة 27 أبريل 2018 - 1:01